De les met het theezakje
Benodigdheden:
Gods zegen!
Let op! Deze ideeën willen we graag met elkaar delen, dus foto's en beschrijvingen van simpel te maken werkjes zijn van harte welkom op info@hetzoutvat.nl
Verwijder voorzichtig het labeltje van het theezakje terwijl je de kinderen het volgende vertelt:
Deze les is prachtig als vervanging van het verhaal. Het vereist wat timing en voorzichtigheid, maar de kinderen zullen er vol verwondering van opkijken en het niet snel vergeten!
Op dit etiketje staat welke soort thee we hebben gekocht of die we gaan drinken. Soms geven mensen ook graag etiketjes aan elkaar. Dan gaan ze elkaar namen geven als: 'stout', 'eigenwijs', 'lelijk', 'dom' of 'dief'. Maar dit is niet wat God van ons wil. God wil niet dat er etiketjes worden geplakt op Zijn familie, want iedereen maakt wel eens fouten. Iedereen, zelfs grote mensen doen wel eens wat verkeerd. Niemand is perfect! In Johannes 8 : 7 staat: "Laat hij die zelf nooit zondigt, de eerste steen maar gooien!"

Dit touwtje zit vast aan het etiketje en het zakje. Veel mensen zitten ook vast aan bepaalde dingen op aarde. Sommige mensen zitten zo vast aan alcohol of drugs, dat ze niet meer zonder kunnen leven. Sommigen zitten vast aan eten, of juist niet. Sommige mensen zitten vast aan het geld dat ze verdienen of aan de mooie dingen die ze daarmee kopen. Maar wáár je ook aan vastzit in dit aardse leven…..

God wil niet dat je dat doet. Hij wil dat je, in plaats daarvan, jouw aandacht richt op Hém en op de wegen die Hij met je gaan wil. Hij wil onze aardse touwtje doorsnijden. Mattheus 6 : 33 zegt: “Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden.”

Ons lichaam is een tempel van God. In 1 Korintiers 6 : 19  kun je dat lezen: “Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest? Van de Geest, Die God u heeft gegeven en Die nu in u woont? “

Maar wij zijn allemaal geboren met vele zonden in ons leven, zoals de thee is dit schone witte zakje. Allemaal hebben en doen wij zonden in ons leven, maar God houdt zoveel van ons, dat Hij zijn Zoon naar de aarde heeft gezonden om deze zonden voor ons te dragen en weg te nemen.
Als wij in Jezus geloven en Hem vragen om in ons hart te komen wonen, en als we oprecht spijt hebben van onze zonden, dan maakt hij ons schoon en leeg van zonden.

1 Johannes 1 : 7 vertelt ons: “Maar als wij in het licht van God leven, zijn wij één met elkaar en wast het bloed van Zijn Zoon Jezus ons schoon van al onze zonden.”

Wanneer wij geloven in Jezus, dan kunnen wij puur en rein voor God staan. Dan worden we een licht voor God, zoals we kunnen lezen in Fillipenzen 2 : 15: “Want in deze wereld bent u als sterren die het licht van God uitstralen…”

Terwijl je schijnt voor Jezus, zul je dichter bij God komen in je christelijke wandel met Hem, en dan mag je weten dat je op een dag mag opgaan naar Zijn huis in de hemel!
Houdt het touwtje goed zichtbaar vast en vertel verder:
Trek nu het touwtje van het zakje…..
Scheur of knip vervolgens het zakje open terwijl je vertelt:  
Het zakje is , nu leeg, een kokertje geworden. Plaats dit kokertje rechtop op het andere bord en vertel:
Steek nu het overgebleven kokertje aan met de lucifer of aansteker en vertel:
Schud nu de losse thee uit het zakje op het eerste bord en vertel verder:  
Met exclusieve toestemming overgenomen van ChristianCrafters.com
© 2001 Nora
En het kokertje zal opstijgen als het bijna opgebrand is!
NB. Schrik niet wanneer het kokertje mocht omvallen, want zelfs dan zal het de lucht instijgen. Zorg alleen wél dat het op het bord blijft liggen terwijl het brandt!
(Let op dat deze aan de onderkant niet dichtgeseald is! Het zakje zal anders niet vliegen)
  • een compleet theezakje
  • twee borden (géén papieren!)
  • een luciferstokje of aansteker