Een brief aan de man die de doodstraf kreeg voor de moord op mijn zoon...Als de vader van de man waarvan jij een aandeel in zijn moord hebt, heb ik je iets belangrijks te zeggen. Ik vergeef je. Met heel mijn hart vergeef ik je. Ik begrijp dat het voor jou moeilijk te geloven is, maar ik meen het echt.

 Tijdens de rechtszaak waarin jij jouw aandeel in de moord op mijn zoon bekende, en mij om vergeving vroeg, gaf ik je die onmiddellijk, met al mijn liefde. Ik kan alleen maar hopen dat je mij gelooft en dat je mijn vergeving wilt accepteren.

Maar dit is nog niet alles wat ik tegen jou te zeggen heb. Ik zou jou namelijk graag willen adopteren als mijn zoon. Mijn gestorven zoon was mijn enige kind, en nu wil ik graag mijn leven en liefde met je delen en jou mijn erfenis nalaten. Dit zal voor jou, of iemand anders misschien helemaal nergens op slaan, maar ik geloof echt dat jij mijn offer waard bent. Ik heb geregeld dat jij, wanneer jij mijn vergeving aanvaard, jij gratie krijgt voor jou misdaad, en jou veroordeling tot de doodstraf ongedaan gemaakt zal worden. Vanaf dan wordt jij mijn kind en zul je alles van mij erven.

 Ik ben mij ervan bewust dat het een riskant offer is, wat ik voor jou maak. Je kan in de verleiding komen om mijn aanbod af te slaan, maar ik zeg je, dat ik mijn offer zonder voorwaarden aan jou aanbied. Ik weet ook dat het belachelijk lijkt om zo’n aanbod te doen aan iemand die mij mijn zoons leven heeft gekost, maar ik heb echt een grote liefde en vast vergevingsgezindheid in mijn hart voor jou.

 Tenslotte kan het ook zijn dat je bang bent, dat je, nadat jij mijn aanbod hebt aangenomen, weer in je oude gewoontes terug zal vallen waardoor je jou recht op mijn liefde en erfenis verliest. Maar niets is minder waar. Als ik jou aandeel in mijn zoons dood al kan vergeven…dan kan ik je immers alles vergeven. Ik weet dat je nooit perfect zal kunnen zijn, maar dat hoef je ook niet om mijn liefde te ontvangen.

Trouwens, ik geloof ook dat, wanneer je eenmaal mijn aanbod hebt aangenomen, en je je van mijn liefde en rijkdom bewust wordt, dat je dan automatisch al minder in de verleiding zal komen om weer in je oude patroon terug te vallen, hoewel dat niet altijd even makkelijk zal zijn.

Ik weet dat het vreemd overkomt op sommige mensen, maar ik zou graag willen dat jij mij Vader zou noemen.


Met al mijn liefde,

De Vader van Jezus